Zondag 23 juni – 13:00-18:00 – IJssportcentrum Tilburg Trappers (Stappegoorweg 3, Tilburg)

Agenda:

13:00 – Binnenlopen

13:30 – Opening

13:40 – Keynote met Ivy van de Heuvel – Captain Tilburg Trappers en Nederlands IJshockeyteam

14:30 – Workshopronde 1 (zie hieronder voor de verschillende workshops)

15:30 – Workshopronde 2 (zie hieronder voor de verschillende workshops)

16:30 – Afsluiting – Wedstrijd tegen Rotterdam & Leiden!

17:00 – Borrel

Er zijn 40 tickets beschikbaar. Het Earlybird tarief van €19,95 (i.p.v. €29,95) geldt tot 1 juni. Verzeker je nu van een plek. De prijs is inclusief:

  1. De keynote van Ivy van den Heuvel
  2. Deelname aan twee workshops
  3. Koffie/thee bij ontvangst
  4. Drankjes en bitterballen bij de borrel

Het event heeft ondertussen met veel succes plaatsgevonden – de inschrijving is gesloten.

Inhoud

Keynote: Interview Ivy van den Heuvel

Ivy van den Heuvel, captain van de Tilburg Trappers én het Nederlands IJshockeyteam, geeft tijdens een interview een kijkje in zijn topsportleven. Welke eigenschappen heeft een goede aanvoerder volgens hem nodig? Wat zijn dé mentale thema’s binnen het ijshockey? Wat kwam er op mentaal niveau kijken bij de oerspannende best-of-five Oberliga finale afgelopen april? Hoe combineert hij werk, privé en topsport?

En wat wil jij van Ivy weten? Aan het einde is er ruime gelegenheid voor vragen uit het publiek. Schuif aan en vraag Ivy het shirt van het lijf.

Workshop 1: Boost je zelfvertrouwen

Wist jij dat wat je tegen jezelf zegt het verschil kan maken tussen winnen en verliezen? Wat zeg jij tegen jezelf op de momenten dat het er echt om draait? Waar denk jij aan voordat je aan je wedstrijd begint? Lukt het jou om negatieve gedachtes te onderdrukken na het maken van een fout?

Door de juiste gedachtes geef je je zelfvertrouwen een boost. Meer zelfvertrouwen betekent meer sportplezier én betere prestaties!

Leer hoe je vervelende gedachten de baas kunt zijn. Laat dat wat je denkt je helpen om prestaties te verbeteren en win met je hoofd!

Lauri Staats – Sport- en Prestatiepsycholoog

Workshop 2: Visualiseren in de sport

Mentaal trainen. Visualiseren. Het gebruiken van je verbeelding om je optimaal voor te bereiden op de wedstrijd. Dat is het geheime wapen van o.a. Michael Phelps en Epke Zonderland.

Gebruik jij dit al om nóg beter te worden in je sport en tijdens wedstrijden optimaal te presteren? Deze vaardigheid is enorm waardevol voor sporters, al helemaal als jij: je optimaal wilt voorbereiden op de wedstrijd, meer zou willen trainen, last hebt van een blessure, beter wilt omgaan met druk, meer zelfvertrouwen wilt, optimaal wilt presteren op de belangrijke momenten.

In deze workshop leer je aan de hand van voorbeelden, uitleg en oefeningen hoe jij dit kunt doen. Hoe jij met deze vaardigheid kunt winnen!

Patricia Hermans – Prestatiepsycholoog

Workshop 3: Ready, SET GOAL, go!

Ervaar de kracht van doelen stellen! Hoe bewust stel jij je doelen en wat doet dat eigenlijk met je prestaties? Speel jij om te winnen of om niet te verliezen? Ben je altijd bezig jezelf te verbeteren of speel je alleen voor de lol?

Ga aan de slag met simpele opdrachten en ervaar hoe het stellen van doelen van invloed is op het succes van je prestaties! Na de workshop heb je praktische handvatten voor hoe je je doelen het beste kan formuleren.

Lauri Staats – Sport- en Prestatiepsycholoog

Workshop 4: Winnen met focus

Heb jij ook wel eens dat je tijdens trainingen goed presteert, maar dat het in de wedstrijd niet zo lekker gaat? Of dat je tijdens de wedstrijd bezig bent met afleidingen, met of je wel of niet gaat winnen, dat je aandacht is bij wat er gebeurt als het je níet lukt?

Als jij tijdens de wedstrijd optimaal wilt presteren, is het heel belangrijk dat jouw focus goed is, want met focus kun je wedstrijden winnen! Goed concentreren en aandacht geven aan de juiste dingen op het juiste moment kan echt het verschil maken. Maar hoe doe je dat dan? En weet je eigenlijk wel waar jij je aandacht aan geeft op belangrijke momenten?

Na deze workshop heb jij de tools om goed om te gaan met factoren als spanning, druk en afleidingen, waardoor jij ook in wedstrijden je focus kunt behouden!

Patricia Hermans – Prestatiepsycholoog

Het event heeft ondertussen met veel succes plaatsgevonden – de inschrijving is gesloten.