Tilburg

Ivy van den Heuvel – IJshockeyer Tilburg Trappers en Nederlands team

Ik ben aanvoerder bij de Tilburg Trappers en het Nederlands ijshockeyteam Als internationaal ijshockeyspeler sport ik al jarenlang op het allerhoogste niveau. Daarnaast ben ik ambassadeur van Instituut Verbeeten. Ik haat burpees, maar houd van reizen. En van pizza. Al van jongs af aan ben ik gepassioneerd bezig met sport, gezonde voeding en bewust leven.

Lauri Staats – Sport- en Prestatiepsycholoog

Hey! Mijn naam is Lauri Staats, uit Tilburg en ik ben sport- en prestatiepsycholoog. Vroeger was mijn grote droom om een sportopleiding te doen en vooral zelf veel te sporten, maar helaas viel die droom in duigen toen ik geblesseerd raakte. In plaats daarvan startte ik een opleiding in de kind- en jeugdpsychologie en kwam een paar jaar later in aanraking met sportpsychologie. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plaats, want zo kon ik me toch intensief en op veel verschillende niveaus bezig houden met sport!

Inmiddels ben ik zelf – na veel rust, geduld en revalidatie – ook weer regelmatig te vinden op de tennisbaan. Ook ben ik iedere donderdag werkzaam voor WarChild. Als facilitator geef ik samen met een team van vrijwilligers sport- en spellessen. Voor mij (en voor veel anderen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek) werkt sport stressverlagend, motiverend en het vrolijkt me op. Voor de vluchtelingenkinderen met wie ik werk, werken de sport-, spel- en dansactiviteiten stabiliserend, ontplooiend en dienen ze als uitlaatklep. Zo dient sport voor ieder een ander doel, en dat vind ik mooi!

Patricia Hermans – Prestatiepsycholoog

Ik ben sportpsycholoog en high performance coach bij Sportpsycholoog Tilburg. Ook ben ik oprichter van Stalen Zenuwen, hét platform voor muzikanten die het beste uit zichzelf willen halen.
Ik help sporters, muzikanten en ondernemers hun potentieel optimaal te benutten en op de juiste momenten optimaal te presteren. Dit doe ik door mentale vaardigheden te trainen en mentale blokkades uit de weg te helpen, maar ook d.m.v. praktische opdrachten en veranderingen.
Ik heb zeer brede ervaring in de sport en ben ook als sportliefhebber wekelijks langs de lijn te vinden. Met sporters werk ik o.a. aan het behalen van persoonlijke en sportieve doelen, omgaan met tegenslagen en optimaal presteren onder druk. Graag help ik jou ook om je mind vóór je te laten werken in plaats van tegen je. Want andere helpen het beste uit zichzelf te halen, dat is toch het mooiste wat er is?!

Rotterdam

Tristan Algera – Hockeyer bij HCR

Ik ben Tristan Algera, 27 jaar oud, tophockeyer bij HC Rotterdam & Oranje. Mijn positie is verdediger en ik ben tevens een strafcornerschutter. In die hoedanigheid heb ik wekelijks te maken met presteren onder druk, teleurstelling en andere mentale componenten. In 2012, op 20-jarige leeftijd ben ik in aanraking gekomen met mentale training via sportpsycholoog Mitchel Kevenaar. Deze tools hebben mij mede in staat gesteld mijn prestaties naar een hoger niveau te tillen. Ik ben inmiddels 21-voudig International en ik deel op 23 juni graag mijn traject van tribuneklant naar International.

Susie Cats – Sport- en Prestatiepsycholoog bij Yaap

Tijdens mijn studie psychologie was ik stiekem jaloers op mijn broertje. Ik verdiepte mij in wetenschappelijke theorieën en hij kon iedere dag zijn vele energie kwijt in een sportopleiding en fysiotherapie. Iedere dag trainen, fysiek sterker worden, met sport bezig zijn en presteren, dat wilde ik eigenlijk ook. Ik ben tijdens mijn studententijd gaan wedstrijdroeien bij A.R.S.R. Skadi in Rotterdam. Langzaam begonnen mijn puzzelstukjes in elkaar te vallen. Door mijn studie psychologie begreep ik steeds meer van de mens en als wedstrijdroeier, leerde ik hoe het was om tien keer per week te trainen en fysiek sterker te worden. Voor het eerst kwamen mentaal en fysiek bewust samen. Ik ontdekte als sporter hoe je kan bezwijken onder druk, maar ook hoe gaaf het is om in een flow te zitten. Mijn passie voor de psychologie, voor de mens, voor de sport en voor (individuele) sporters komen samen in dit vak, sport- en prestatiepsychologie. Ik vind het geweldig om bezig te zijn met de ontwikkeling van jou als persoon. Om zoveel mogelijk bij de belevingswereld van sporters aan te sluiten vind ik het een leuk om mezelf fysiek en mentaal uit te blijven dagen. Inmiddels doe ik dit niet meer op het water, maar met heel veel plezier op de racefiets en mountainbike.

Mitchel Kevenaar – SPORTPSYCHOLOOG VSPN ®

Van jongs af aan heb ik fanatiek gegolfd en een aantal jaar deel uitgemaakt van de NGF-jeugdselecties. Via golf ben ik geïnteresseerd geraakt in de mentale factoren van sport. Na een studie psychologie heb ik mij gespecialiseerd in de sport en ben ik nu 10 jaar werkzaam als SPORTPSYCHOLOOG VSPN®. Ik heb in diverse sporten ervaring opgedaan, van atletiek tot zwemmen. Op dit moment ben ik vooral werkzaam met golfers, van HCP54 tot European Tour niveau.

Doris Zandvliet – Sport- en Prestatiepsycholoog bij de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam.

Ik heb vroeger veel gejudood. Dat ging een tijd heel goed. Ik ging naar veel toernooien en ik won ook aardig wat. Maar na een tijdje kreeg mijn zelfvertrouwen een flinke dip. Opeens was ik met heel veel dingen bezig die niet relevant waren voor het winnen van een partij, in plaats van bezig zijn met de dingen die er wel toe deden. Wie zouden mijn tegenstanders zijn en wat voor kleur band hadden ze. En de focus lag vooral op wat ik niét wilde dat zou gebeuren: wat nou als ik verlies of geworpen word? Ook na de revalidatie van een blessure focuste ik me op dat waar ik bang voor was, in plaats van te focussen op wat wel goed ging. Terugkijkend op die tijd zie ik in hoe goed ik een sportpsycholoog had kunnen gebruiken. Ik was geen slechte judoka, maar door niet te focussen op de juiste dingen en toe te geven aan angsten kwamen de prestaties die er zeker wel in zaten, er niet uit. 

Toen ik tijdens mijn studie Psychologie achter het bestaan van sportpsychologie kwam, besloot ik mij daar verder in te specialiseren. Ik ben toen de master Sport- en prestatiepsychologie gaan doen en werk sinds twee jaar als sportpsycholoog in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. 

Isabelle van de Mosselaar – SPORTPSYCHOLOOG VSPN ® i.o.

Ik ben naast sportpsycholoog ook kinder- en jeugdpsycholoog. Naast dat ik veel lessen geef binnen de Hippische sport ben ik zelf ook nog zeer actief als wedstrijdamazone. Na een lang revalidatietraject weet ik als geen ander wat het is om tegenslagen te moeten verwerken en hier weer sterk uit te komen. Ik haal veel energie uit het werken met kinderen en paarden en kan daarnaast heel erg genieten van een goed boek of een mooie film.

Diana van Winden – SPORTPSYCHOLOOG VSPN ® i.o. en Bewegingswetenschapper

Ik werk in de omgeving Rotterdam-Den Haag en verwacht deze zomer mijn accreditatie te behalen. Ik ben daarnaast betrokken als onderzoeker in de podiumkunsten, waar ik mijn promotie-onderzoek uitvoer op de mentale aspecten van Dansblessures. Ik heb vooral veel ervaring in de gymnastische en esthetische sporten vanuit mijn eigen ervaringen als sporter, coach en sportpsycholoog. Daarnaast ben ik tegenwoordig graag te vinden in de Crossfit box en krijg ik veel energie van gezellige avonden met vrienden.

Leiden

Letitia Vriesde – Internationaal Atlete (800 meter)

Ik ben Letitia Vriesde en ben 54 jaar. Van 1985 – 2005 heb ik topsport beoefend. Mijn sport is atletiek en mijn onderdeel de 800m. Ik heb in mijn carrière als topsporter meegedaan aan 5 Olympische Spelen en 7 wereldkampioenschappen, daarnaast staan er enkele Zuid-Amerikaanse records op mijn naam. Als topsportster kwam ik uit voor Suriname. In mijn dagelijks leven ben ik nog steeds met sporten bezig: ik geef personal training, groepstraining en daarnaast ben ik sportcoach in een project (“De gezonde taaltafel”) voor vrouwen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Ook geef ik atletiektraining op een school en geef ik training op de atletiekbaan voor mensen met een gezondheidsbeperking in het project “Beweeg je fit!”.

Wessel Beuk – Sport- & prestatiepsycholoog

Wessel Beuk (1992) is afgestudeerd sportpsycholoog aan de Universiteit van Amsterdam. Zelf fanatiek golfer en het allerliefste in de bergen te vinden met latten onder de voeten. Naast sport ook met veel plezier werkzaam in de huiswerkbegeleiding van middelbare scholieren.

Lea Raemakers – SPORTPSYCHOLOOG VSPN ®

Bij Focus Sportpsychologie begeleiden Lea Raemaekers en Lieke Bloemendal, beiden SPORTPSYCHOLOOG VSPN ®, met passie en enthousiasme prestatiesporters en topsporters op mentaal gebied. Lieke & Lea werken graag met sporters die passie hebben voor hun sport en dat laten zien door te willen blijven leren. Gedreven door de kracht van sport, het samenwerken en daadwerkelijk activeren van anderen werken ze enthousiast aan de gestelde doelen. Met een basis in vertrouwen, persoonlijke aandacht en samen willen trainen is het doeltreffend en leuk om je door Focus Sportpsychologie te laten begeleiden.