Zondag 23 juni – 13:00-18:00 – Hockeyclub Rotterdam (Hazelaarweg 2)

Agenda:

13:00 – Ontvangst

13:30 – Opening

13:40 – Keynote: Tristan Algera – Mijn pad van reservespeler naar international

14:30 – Workshopronde 1 (zie hieronder voor de verschillende workshops)

15:30 – Workshopronde 2 (zie hieronder voor de verschillende workshops)

16:30 – Afsluiting – Wedstrijd tegen Tilburg & Leiden!

17:00 – Borrel

Er zijn 40 tickets beschikbaar. Het Earlybird tarief van €19,95 (i.p.v. €29,95) geldt tot 1 juni. Verzeker je nu van een plek. De prijs is inclusief:

  1. De keynote van Tristan Algera
  2. Deelname aan twee workshops
  3. Koffie/thee bij ontvangst
  4. Drankjes en bitterballen bij de borrel

Het event heeft ondertussen met veel succes plaatsgevonden – de inschrijving is gesloten.

Inhoud

Keynote – Mijn pad van reservespeler naar international

Iedere sporter heeft het meegemaakt: op de training lukt alles en in de wedstrijd komt het er niet uit. De ongrijpbare zoektocht naar de juiste “Vorm” of “De Flow”. Dezelfde sporter, hetzelfde lichaam, hetzelfde materiaal, maar wisselende prestaties. Inmiddels is het algemeen bekend dat de mentale component in veel gevallen belangrijker is dan de fysieke component en toch besteden we er minder tijd aan. Als tophockeyer wil ik graag mijn ervaringen delen over hoe mentale training voor mij heeft gewerkt en vertel ik over mijn pad van Reservespeler naar International.

Tristan Algera professional athlete & entrepreneur

Workshop 1: Mentale training op het veld

Bezwijken onder druk, daar weten Tristan en Susie alles van! In deze praktische workshop gaan we samen het veld op om te ervaren wat druk met jou doet. Daarnaast passen we direct mentale tools toe om met deze druk om te gaan. Want oefening baart kunst!

Tristan Algera professional athlete & entrepreneur & Susie Cats MSc. Sport en prestatiepsycholoog

Workshop 2: Verbeelding

Buiten fysiek trainen kun je je ook heel goed mentaal voorbereiden op een wedstrijd door je verbeelding te gebruiken! Visualisatie is het mentaal inbeelden van bepaalde situaties/skills. Voorafgaand aan een wedstrijd kun je verschillende scenario’s in je hoofd doornemen om niet alleen meer vertrouwen te krijgen maar ook iets meer ontspannen aan de start te verschijnen! Aan de hand van videovoorbeelden en uitleg over de belangrijkste punten om op te letten, helpen we je in deze workshop visualisatie in te zetten en je eigen script te bedenken. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden 😉

Diana van Winden SPORTPSYCHOLOOG VSPN ® i.o. & Isabelle van de Mosselaar SPORTPSYCHOLOOG VSPN ® i.o.

Workshop 3: Focus onder druk

Heb jij ook wel eens dat je op trainingen heel gefocust bent, maar het tijdens de wedstrijd niet lukt? Tijdens een wedstrijd zijn er namelijk veel factoren die je aandacht kunnen beïnvloeden. Om goed te kunnen presteren moet je gefocust en geconcentreerd zijn. Na onze workshop heb jij de tools om om te gaan met factoren als spanning, druk en afleidingen, waardoor jij ook in wedstrijden je focus kunt behouden.

Doris Zandvliet MSc. Sport- en prestatiepsycholoog & Mitchel Kevenaar SPORTPSYCHOLOOG VSPN ®

Het event heeft ondertussen met veel succes plaatsgevonden – de inschrijving is gesloten.